GK questions with answers in English I General knowledge questions and answers I 50 GK questions in English - Odisha Job News I Odisha Govt Job Apply -->
Get Free job alerts in your Email Click Here

GK questions with answers in English I General knowledge questions and answers I 50 GK questions in English


Current affairs questions and answers II GK questions based on current affairs

GK QUESTIONS IN ENGLISH WITH ANSWERS 2021:Examgkguide.com has collected 50 GK questions in English the most important GK which possible to ask in the exam. This latest GK for the competitive exam is very useful for coming to exam CGL, Railway NTPC, CHSL, and other states PSC exam.  Examgkguide.com will provide you every day current affairs and Static GK for all competitive exams. So stay continuous with Examgkguide.com. Let's discuss the latest current GK which are most possible to ask in the NTPC exam, CGL EXAM 2021, CHSL EXAM 2021, and most important for all other competitive exams.


GK questions with answers in English

1. Where did PM Narendra Modi laid the foundation stone for the construction of Dhemaji Engineering College and Sualkuchi Engineering college?

Ans:- Assam

2. Where did Indian Govt. invest Rs.400 Crores to create Indian’s to creat Indian’s 1st Fisheries Hub under the Pradhan Mantri Matsya Sampada Yojana (PMMSY)

Ans:- Goa

3. Where was the Indian International Mega Trade Fair (IIMF) -2020 conducted?

Ans: Bhubaneswar, Odisha

4. The picture book ‘The Lost Soul’ was authored by ______.

Ans:- Olga Tokarczuk

5.Who received the Best Woman Boxer of the Tournament Award at the 30thYouth International Boxing Tournament ‘ Adriatic pearl’?

Ans: Vinka

6. Who recently ( in Feb’21) became the Brand Ambassador of Unacademy?

Ans: Sachin Tendulkar

7.Who was appointed as the Managing Director General of Asian Development Bank (ADB) in February 2021?

Ans: Woochong Um

8. When is International Mother Language Day (IMLD) being observed?

Ans:- 21 February

9. How many cities are selected for Nurturing Neighborhoods Challenge?

Ans:- 25

10. Which state government has started a project to connect the islands around the city using state-of-the-art boats?

Ans:- Kerala

11. The 4th edition of the Pariksha Pay Charcha program has been held in which month?

Ans:- March

12. Who has become the principal Director General of All India Radio news?

Ans:- N. Venudhar Reddy

13. The book Maverick Messiha is a biography of which state's former Chief Minister?

Ans:- Andhra Pradesh

14. Prime Minister Narendra Modi has recently laid the foundation stone of the Dhubri Phulbari Bridge in which state?

Ans:- Assam

15. Who has launched the book titled 'Rashtra Pratham-82 varshon ki swarinm gatha'?

Ans:- Amit Shah

16. The Union Cabinet has approved the export of which missile system of India?

Correct Answer. Akash

17. Which country’s space agency has recently approved two Sun-exploration heliophysics missions?

Correct Answer.United States

18. Which state has been declared a “Disturbed area” for six more months, by the Home Ministry?

Correct Answer.Nagaland

19. Which sportsperson has been awarded knighthood in the UK Honours list?

Correct Answer: Lewis Hamilton

20. What is the name of the online event launched by Agriculture Ministry, to promote innovation in agriculture?

Correct Answer:Agri India Hackathon

21. Which private sector bank sold its stake to Ageas Insurance, which led to the new brand named Ageas Federal Life Insurance?

Correct Answer: IDBI Bank

22. K-9 Journal, which was recently released, is associated with which field?

Correct Answer: Policing

23. Which Indian armed force has created a first-of-its kind ‘Human rights cell’?

Correct Answer: Indian Army

24. ‘Freight Business Development Portal’, which was making news, was launched by which Union Ministry?

Correct Answer: Ministry of Railways

25.The Kochi – Mangaluru Natural Gas Pipeline that is seen in the news recently is constructed by which PSU?

Correct Answer: GAIL

26.Trade Policy Review (TPR), which was making news recently, is associated with which organisation?

Correct Answer: WTO

27.Who is the brand ambassador of West Bengal, who also attended the inaugural ceremony of the Kolkata International Film Festival?

Correct Answer: Shah Rukh Khan

28.Which Airline’s all-women crew is to operate the non-stop service between San Francisco and Bengaluru?

Correct Answer: Air India

29.Which state declared itself as a ‘controlled area’ amid the outbreak of the Avian Influenza?

Correct Answer: Punjab

30.Who is the head of the Committee formed to commemorate the 125th birth anniversary of Netaji Subash Chandra Bose?

Correct Answer: Narendra Modi

31.The LiDAR survey was started for which high-speed rail project, from Noida?

Correct Answer: Delhi-Varanasi High-Speed Rail Corridor

32.The DRDO handed over its ‘Landing gear systems for unmanned aerial vehicles, to which armed force?

Correct Answer: Indian Navy

33.Which country’s space agency is to test-fire the Space Launch System (SLS), the most powerful rocket ever built?

Correct Answer: United States

34.U.S. has recently named which country as the “State Sponsor of Terrorism”?

Correct Answer: Cuba

35.Ministry of Minority Affairs has decided to geo-tag all Waqf properties in which Indian state/UT?

Correct Answer: Puducherry

36.Which state declared itself as a ‘controlled area’ amid the outbreak of the Avian Influenza?

Correct Answer: Punjab

37.As per the recent Bloomberg Billionaires Index, which businessperson is the richest person in the world?

Correct Answer: Elon Musk

38.Which Indian state announced free data card to college students for attending online classes?

Correct Answer: Tamil Nadu

 39.‘Bhraman Sarathi’ buses were recently launched by which Indian state/UT?

Correct Answer: Assam

40.Which country raised USD 1 billion to fund Covid-19 vaccination campaigns in developing countries?

Correct Answer: United Kingdom

41.‘Prarambh’, which was making news recently, is a summit related to which scheme?

Correct Answer: Start-Up India

42.What percent of the total geographic area of India is occupied by the Protected Areas?

Correct Answer: 5%

43.Which is the first North-Eastern state to complete urban local bodies reforms and was approved for additional borrowing?

Correct Answer: Manipur

44.The Union Cabinet has approved an MoU with which country on scientific and technical cooperation?

Correct Answer: UAE

45.Which company has been ranked at the top in the “2020 Hurun Global 500” list?

Correct Answer: Apple

46.Ministry of Corporate Affairs authorised ISRO’s arm Antrix to move a petition before which organisation, to wind up Devas?

Correct Answer: National Company Law Tribunal

47.Who is the Chairperson of the task force set up by Government of India on “age of marriage for women”?

Correct Answer: Jaya Jaitley

48.Which state has raised the number of working days under MGNREGA from 100 to 150 days?

Correct Answer: Uttarakhand

49.Which state amended the Lokayukta bill to make retired High Court Judges also eligible for the post of Lokayukta?

Correct Answer: Goa

50.Which species found predominantly in North America is recently found to be on the verge of extinction?

Correct Answer: Western monarch butterfly

51.Who recently (Feb 21) became the brand ambassador of Unacademy?

Correct Answer: Sachin Tendulkar

Post a Comment